Concertul “Liniștea Cuprinsurilor” a avut loc în 18 Octombrie 2015 în Biserica Romano-Catolică Elisabetin din Timișoara. Daniel Dorobanțu (fondatorul Thy Veils) și invitatul său special Cristian “Sol Faur” Popescu (chitară, DorDeDuh) au oferit pentru 8 ore neîntrerupte un spectacol de muzică de basm și proiecții video încântătoare. Un basm fără cuvinte, dar al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență multi-senzorială, contemplativă, care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile … tale.

Noul album semnat Daniel Dorobanțu, înregistrat în cadrul concertului “Liniștea Cuprinsurilor“, este aproape de finalizare. În studioul DSPro din Timișoara, inginerul Attila Lukinich a translatat cu migală experiența de sunet multidimensional captată în concert într-o lucrare de studio menită să poarte ascultătorul spre aceleași experiențe de basm. Până la lansarea acestui material, sunteți invitați să ascultați una dintre piese, numită “Adie Mirlin”.

Liniștea Cuprinsurilor” – 8 ore de muzică de basm și proiecții video încântătoare
18 Octombrie 2015 – 14:00-22:00 – Biserica Romano-Catolică Elisabetin, Piața Bălcescu, Timișoara
Attila Lukinich / DSPro – inginer de sunet, mixaj, mastering
Marian Ciuma, Manuela Marchis, Sorin Bijan – ilustrații
Ioana Dorobanțu – camera
Eugen Neacșu – video proiecție, camera
Anita Ramona – camera, stilist
Marius Danci / Camera 4 – camera, filmări aeriene
Georgiana Feidi – fotografie
Mihai Surdea – fotografie
Bogdan Racz / Aici Prezent – PA & lumini
Pragma / DeBoot – tehnologie video proiecție

Pentru informații suplimentare despre concertul “Liniștea Cuprinsurilor“, vizitați link-urile:
http://timpolis.ro/concert-de-basm-de-opt-ore-intr-o-catedrala-gotica-din-timisoara/
http://www.citadinul.ro/linistea-cuprinsurilor-un-itinerariu-de-basm/
http://www.mareleecran.net/2015/10/linistea-cuprinsurilor.html

Daniel Dorobanțu & Sol Faur - Liniștea Cuprinsurilor - The Silence of the Unbounded Space

Concertul “Liniștea Cuprinsurilor” este cel de-al doilea eveniment din seria cine-concertelor de basm inițiată de Daniel Dorobanțu în mai 2014. Atunci, alături de Manuela Marchis (voce), Vlad Sturdza (chitară) și Richard Gordon (flaut), publicul a fost invitat “într-un trip celest care te poartă prin curenţii revărsării din ceruri în cercuri, linii şi dâre, atât de bine sugerat şi discret articulat prin vizualizarea care a însoţit permanent muzica“, scrie criticul Mimo Obradov în recenzia sa.

Cel de-al 3-lea concert din seria de basm va avea loc în cadrul evenimentului “Cântările Din Lin“, între 29-31 Iulie 2016. De data aceasta locația diferă semnificativ față de cele precedente. Este vorba de Vârful Bihor, la o altitudine de 1849 de metri în Munții Apuseni. Întregul eveniment va fi transmis live prin internet iar cei interesați sunt invitați să se conecteze cu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/1662248634030675/